Kinderopvang WageningenPostbus 126, 6700 AC, Wageningen0317-412010informatie@kinderopvang-wageningen.nlhttp://www.kinderopvang-wageningen.nl/img/logo.png

Vervoer

Kinderopvang Wageningen regelt het vervoer van school naar de BSO op de reguliere schooltijden en vanaf de reguliere schoollocaties. Het vervoer is bij het BSO tarief inbegrepen. 

hoe is het vervoer geregeld?
We proberen de kinderen zoveel mogelijk lopend of met de fiets door de groepsleiding op te laten halen. In enkele situaties is dat niet mogelijk en dan wordt er vervoerd met een busje van Kinderopvang Wageningen.


voor de BSO groepen van 4 tot 7 jaar
Deze kinderen worden als volgt opgehaald van school: 

  • lopend door de groepsleiding 
  • per busje

voor de BSO groepen van 7 tot 9,5/10 jaar
Deze kinderen worden bij voorkeur met de fiets van school opgehaald. Dat gaat sneller en is daarom ook vaak leuker voor de kinderen, en dan leren ze ook fietsend deel te nemen aan het verkeer. Dus: 

  • fietsend door de groepsleiding
  • als kinderen niet op de fiets zijn: lopend door de groepsleiding
  • per busje

In overleg met de ouders mogen kinderen ook zelfstandig naar de BSO komen. Hierover maken ouders en groepsleiding samen afspraken en ouders geven hier vervolgens toestemming voor op het formulier kindgegevens BSO-kind.


voor de BSO groepen vanaf 9,5 jaar 
Voor deze kinderen is het uitgangspunt dat ze zelfstandig naar de BSO komen. Hierover maken ouders en groepsleiding samen afspraken en ouders geven hier vervolgens toestemming voor op het formulier kindgegevens BSO-kind.


herkenbaarheid
De buschauffeurs en groepsleiding dragen een donkerblauw vestje voorzien van ons logo en een button met hun naam erop. 


over het busvervoer 
Kinderopvang Wageningen heeft een aantal eigen bussen. In de bussen passen maximaal 8 kinderen. Alle zitplaatsen zijn voorzien van veiligheidsgordels. Wanneer kinderen voor het eerst met de bus meegaan, is de buschauffeur hiervan op de hoogte en besteedt dan extra aandacht aan het kind.


aandachtspunten voor ouders 

  • Wilt u uw kind en de leerkracht op de hoogte stellen van de dagen waarop uw kind naar de BSO gaat? 
  • De chauffeurs hebben voor iedere dag een lijst waarop de kinderen vermeld staan die op de diverse scholen opgehaald moeten worden. Iedere dag melden de chauffeurs zich vóór de rit op het servicebureau, om te kijken welke kinderen afgemeld of extra aangemeld zijn. Wilt u er aan denken uw kind in voorkomende gevallen af te melden via het ouderportaal? Dat scheelt onnodig zoeken door chauffeur of groepsleiding.
  • Wilt u structurele wijzigingen mbt school, schoollocaties of tijden minimaal drie weken van te voren doorgeven? Al deze wijzigingen zijn namelijk van invloed op de vervoersplanning (denk aan scholen met meerdere locaties maar ook aan de overstap naar midden- of  bovenbouw).
  • Bij afwijkende schooltijden en/of schoollocatie wordt het vervoer naar de BSO niet door ons verzorgd. 
© Kinderopvang Wageningen 2022