Kinderopvang WageningenPostbus 126, 6700 AC, Wageningen0317-412010informatie@kinderopvang-wageningen.nlhttp://www.kinderopvang-wageningen.nl/img/logo.png

noodopvang
Vanaf 18 maart verzorgen we, in opdracht van de Gemeente Wageningen, noodopvang voor kinderen van ouders die werken in cruciale beroepsgroepen (zie poster noodopvang). Mocht u behoren tot deze beroepsgroep en opvang nodig hebben dan kunt u een mail sturen naar corona@kinderopvang-wageningen.nl. Wij zorgen dat u terecht kunt bij onze noodopvang.

wie krijgt noodopvang?
Onze taak is de noodopvang zo goed mogelijk uit te voeren, zodat de maatregelen die de overheid wil treffen een zo groot mogelijk effect hebben. Op de site van de rijksoverheid staat de volgende uitleg op de vraag:  “Wanneer mag ik mijn kind naar de noodopvang brengen?”

“De noodopvang is bedoeld om ervoor te zorgen dat mensen in cruciale beroepsgroepen hun werk voor de samenleving kunnen blijven doen. Mensen in deze beroepsgroepen moeten in eerste instantie zelf een oplossing voor opvang zoeken. Zodat hun kinderen niet naar opvang of school hoeven te gaan. En de kabinetsmaatregelen van 15 maart zoveel mogelijk effect hebben. Het blijft een noodopvang, die alleen kan worden benut wanneer andere opties ontoereikend zijn. Lukt het niet om opvang te regelen, en werkt u niet in een cruciaal beroep of in de vitale infrastructuur? Ga dan met de werkgever in gesprek over een oplossing.”

wanneer u geen aanspraak op noodopvang kunt maken
Voor ouders die geen noodopvang nodig hebben, zijn we in ieder geval tot 6 april gesloten. Zodra er meer nieuws is over nieuwe maatregelen of over het opheffen van de maatregelen, dan berichten wij ouders zo snel mogelijk en zorgen dan dat de opvang weer snel terug gaat naar de normale situatie.

samen met en voor elkaar
We hebben te maken met een wereldwijde crisis en hebben elkaar hard nodig. Wij hopen met het bieden van noodopvang dat we u kunnen ontzorgen, zodat u anderen kunt helpen. Wij, en de rest van Nederland, zijn u dan ook dankbaar voor uw inzet en uw bijdrage in deze uitzonderlijke tijd.

© Kinderopvang Wageningen 2020