Kinderopvang WageningenPostbus 126, 6700 AC, Wageningen0317-412010informatie@kinderopvang-wageningen.nlhttp://www.kinderopvang-wageningen.nl/img/logo.png

noodopvang
Vanaf 18 maart verzorgen we, in opdracht van de Gemeente Wageningen, noodopvang voor kinderen van ouders die werken in cruciale beroepsgroepen (zie poster noodopvang). Mocht u behoren tot deze beroepsgroep en opvang nodig hebben dan kunt u een mail sturen naar corona@kinderopvang-wageningen.nl. Wij zorgen dat u terecht kunt bij onze noodopvang.

noodopvang na 11 mei
Heeft u als nog extra opvang nodig buiten uw contract dagen of toegewezen schooldagen, dan kan dat. Vanaf 11 mei vindt deze opvang in principe plaats op de groep waar uw kind normaal ook geplaatst is. Is deze groep vol, dan vinden we een plaatsje op een groep in de locatie.

Ook bso kinderen kunnen extra noodopvang afnemen. Wij halen uw kind dan op bij school, u dient deze opvang aan te vragen zoals hieronder is beschreven.

aanvragen noodopvang per 11 mei

Heeft u extra noodopvang nodig, bel of mail ons

 

Telefoon: 0317- 4201020 – bereikbaar van 09.00-12.30 en 13.00-16.30 op werkdagen

Mail: mailto:corona@kinderopvang-wageningen.nl– bereikbaar van 8.30 – 17.00 op werkdagen

 

Onze plaatsingsmedewerkers plaatsen uw kind als het lukt op zijn/haar eigen groep en anders op een andere groep van de locatie. Deze plaatsing wordt zichtbaar in uw opvangkalender in het ouderportaal.

We vragen u om zo tijdig mogelijk uw aanvraag door te geven. Zo weten wij op tijd hoeveel kinderen er per dag gaan komen en kunnen zo onze roosters voor medewerkers op tijd gereed maken.

De groep noodopvang wordt per 11 mei gesloten en is voor u niet meer zichtbaar in het ouderportaal.

wie krijgt noodopvang?
Onze taak is de noodopvang zo goed mogelijk uit te voeren, zodat de maatregelen die de overheid wil treffen een zo groot mogelijk effect hebben. Op de site van de rijksoverheid staat de volgende uitleg op de vraag:  “Wanneer mag ik mijn kind naar de noodopvang brengen?”

“De noodopvang is bedoeld om ervoor te zorgen dat mensen in cruciale beroepsgroepen hun werk voor de samenleving kunnen blijven doen. Mensen in deze beroepsgroepen moeten in eerste instantie zelf een oplossing voor opvang zoeken. Zodat hun kinderen niet naar opvang of school hoeven te gaan. En de kabinetsmaatregelen van 15 maart zoveel mogelijk effect hebben. Het blijft een noodopvang, die alleen kan worden benut wanneer andere opties ontoereikend zijn. Lukt het niet om opvang te regelen, en werkt u niet in een cruciaal beroep of in de vitale infrastructuur? Ga dan met de werkgever in gesprek over een oplossing.”

samen met en voor elkaar
We hebben te maken met een wereldwijde crisis en hebben elkaar hard nodig. Wij hopen met het bieden van noodopvang dat we u kunnen ontzorgen, zodat u anderen kunt helpen. Wij, en de rest van Nederland, zijn u dan ook dankbaar voor uw inzet en uw bijdrage in deze uitzonderlijke tijd.

 

© Kinderopvang Wageningen 2020