Kinderopvang WageningenPostbus 126, 6700 AC, Wageningen0317-412010informatie@kinderopvang-wageningen.nlhttp://www.kinderopvang-wageningen.nl/img/logo.png

Hieronder vindt u binnenkort meer informatie over meerdere gastouders.

Gastouder Jennifer

Mijn naam is Jennifer en mijn gastouderopvang heet Jenny’s Kleine Kring. Sinds 2015 ben ik gastouder in Wageningen. Ik werk als gastouder met kinderen van 0 tot 4 jaar en dat doe ik met heel veel plezier. Veiligheid en vertrouwen zijn voor mij kernwoorden in het werk met jonge kinderen.

Ik ben getrouwd en heb 2 volwassen kinderen die alleen in het weekend soms thuis zijn. Zelf heb ik al mijn hele leven een passie voor kinderen. We wonen in Wageningen aan een kindvriendelijk plein waar kinderen lekker buiten kunnen spelen. In het verleden heb ik bij verschillende bedrijven gewerkt.  Tussendoor heb ik altijd veel op kinderen gepast. Kinderen kwamen altijd graag bij mij over de vloer. In mei 2015 ben ik begonnen als gastouder nadat ik de nodige opleidingen had afgerond. Ik ben vrolijk en spontaan en waar nodig ook duidelijk. Contact maken met de kinderen gaat me makkelijk af. Signalen van kinderen vang ik goed op waardoor ik op tijd en adequaat kan reageren.

Als gastouder neem ik voor ieder kind lekker de tijd en geef ik ze veel aandacht. Natuurlijk krijgen ze ook volop de ruimte om zelf dingen te ontdekken. Ik ga veel naar buiten met de kinderen. Daar valt van alles te zien en te beleven. Ze leren hun omgeving kennen en ook wat ze zelf allemaal kunnen. Het is leuk om te zien hoe ze op elkaar reageren en op andere kinderen die ze buiten zien.

Veiligheid en vertrouwen staan bij mij centraal. Kinderen hebben ruimte nodig, letterlijk en figuurlijk. Een plek waar ze zich thuis voelen en waar ze dingen kunnen doen die ze leuk vinden. Daarom is het van belang om het kind ruimte te bieden om zelf te ontdekken, en niet te snel in te grijpen of te verbieden. Vertrouwen hebben in kinderen is een belangrijke voorwaarde om ze te kunnen begeleiden in hun ontwikkeling. Vertrouwen hebben betekent ook geen overspannen verwachtingen koesteren. Het kind de tijd gunnen zelf iets uit te zoeken of op te lossen.

Door persoonlijk aandacht wennen de kinderen snel en voelen ze zich veilig en vertrouwd.

Zie ook mijn website: https://jennyskleinekring.nl/

 

© Kinderopvang Wageningen 2019