Kinderopvang WageningenPostbus 126, 6700 AC, Wageningen0317-412010informatie@kinderopvang-wageningen.nlhttp://www.kinderopvang-wageningen.nl/img/logo.png

Hieronder stellen een aantal gastouders zich voor:

Gastouder Joke
Gastouder Jennifer 
Gastouder Francisca

Gastouder Joke


Al ruim 25 jaar werk ik, met ontzettend veel plezier, als gastouder bij Kinderopvang Wageningen. In die jaren heb ik vele kinderen opgevangen.
Met meerdere van hen heb ik nog steeds contact.

Wat heb ik te bieden?
Ik ben in het bezit van het diploma KV/JV (Kinderverzorging en Jeugdverzorging). Daarnaast heb ik nog een aantal cursussen gevolgd zoals Basiscursus gastouder, EHBO, bijscholing kindermishandeling.
Naast mijn werk als gastouder ben ik gediplomeerd leidinggevend zweminstructeur bij WZ&PC de Rijn in Wageningen.
Ook ben ik in het bezit van het certificaat voor sporttechnisch kader van de Nederlandse bond voor verstandelijk gehandicapten. Deze is vooral gericht op Zwemmen. 
Natuurlijk ben ik ook in het bezit van een geldig VOG (Verklaring Omtrent Gedrag) en ingeschreven in het landelijk register van Gastouders. 
Direct na het behalen van mijn diploma KV/JV in 1976 ben ik als au-pair gaan werken in een gezin tot 1980. Daarna ben ik als gezinsverzorgster begonnen. Ook daar zorgde ik voor de kinderen en het huishouden omdat de moeder ziek of afwezig was.
Toen onze kinderen werden geboren ben ik gestopt met werken om zelf voor hen te gaan zorgen. Daarnaast heb ik altijd kinderen opgevangen en ben ik vrijwilligerswerk blijven doen als zweminstructeur.
Dus ik ben altijd met kinderen aan het werk geweest en dit hoop ik nog lange tijd te kunnen blijven doen.

Wat vind ik belangrijk?
Als gastouder vind ik het belangrijk dat de kinderen zich veilig en geborgen voelen en dat zij met veel plezier naar mij toe komen. Er wordt geknutseld, gespeeld, gewandeld, gezongen en voorgelezen. Daarnaast krijgen zij alle ruimte om zelf te ontdekken en uit te proberen. Een vast ritme vind ik ook erg belangrijk. Zover dat mogelijk is zal ik het dagritme van thuis dan ook volgen.

Omgeving.
Spelen kunnen de kinderen volop in onze eigen tuin. Daar hebben wij schommels, een zandbak, een watertafel en een houten speelhuis. Bij mooi weer komt er natuurlijk een lekker zwembadje te staan. Wij wonen in een prachtige omgeving met een speeltuin dichtbij en binnenkort een kinderboerderij. Ook de dijk, de bergrand en het arboretum zijn op loopafstand. Wij gaan dan ook elke dag naar buiten om te spelen en/of te wandelen.

De opvang.
Ik kan opvang bieden op maandag, dinsdag, woensdag en donderdag.Op alle dagen werk ik met flexibele uren. Dus komt u al voor 8 uur brengen dan is dat geen probleem. Ook wanneer u ’s avonds in de file staat hoeft u zich niet ongerust te maken.  Alleen op dinsdag ben ik tot 17.15 uur beschikbaar. Moet er een keer een dag geruild worden dan kan dat ook mits er op die dag niet te veel kinderen gaan komen. Ik zal mij altijd aan de richtlijnen van de gastouderopvang houden.

Plaats.
Er gaan kindjes weg omdat ze 4 jaar worden, gaan verhuizen en omdat een van de ouders geen werk meer heeft. Binnenkort (moment van schrijven is juni 2019)  is er dus weer ruimte voor nieuwe vriendjes voor de kindjes die blijven.

 

 

Gastouder Jennifer

Mijn naam is Jennifer en mijn gastouderopvang heet Jenny’s Kleine Kring. Sinds 2015 ben ik gastouder in Wageningen. Ik werk als gastouder met kinderen van 0 tot 4 jaar en dat doe ik met heel veel plezier. Veiligheid en vertrouwen zijn voor mij kernwoorden in het werk met jonge kinderen.

Ik ben getrouwd en heb 2 volwassen kinderen die alleen in het weekend soms thuis zijn. Zelf heb ik al mijn hele leven een passie voor kinderen. We wonen in Wageningen aan een kindvriendelijk plein waar kinderen lekker buiten kunnen spelen. In het verleden heb ik bij verschillende bedrijven gewerkt.  Tussendoor heb ik altijd veel op kinderen gepast. Kinderen kwamen altijd graag bij mij over de vloer. In mei 2015 ben ik begonnen als gastouder nadat ik de nodige opleidingen had afgerond. Ik ben vrolijk en spontaan en waar nodig ook duidelijk. Contact maken met de kinderen gaat me makkelijk af. Signalen van kinderen vang ik goed op waardoor ik op tijd en adequaat kan reageren.

Als gastouder neem ik voor ieder kind lekker de tijd en geef ik ze veel aandacht. Natuurlijk krijgen ze ook volop de ruimte om zelf dingen te ontdekken. Ik ga veel naar buiten met de kinderen. Daar valt van alles te zien en te beleven. Ze leren hun omgeving kennen en ook wat ze zelf allemaal kunnen. Het is leuk om te zien hoe ze op elkaar reageren en op andere kinderen die ze buiten zien.

Veiligheid en vertrouwen staan bij mij centraal. Kinderen hebben ruimte nodig, letterlijk en figuurlijk. Een plek waar ze zich thuis voelen en waar ze dingen kunnen doen die ze leuk vinden. Daarom is het van belang om het kind ruimte te bieden om zelf te ontdekken, en niet te snel in te grijpen of te verbieden. Vertrouwen hebben in kinderen is een belangrijke voorwaarde om ze te kunnen begeleiden in hun ontwikkeling. Vertrouwen hebben betekent ook geen overspannen verwachtingen koesteren. Het kind de tijd gunnen zelf iets uit te zoeken of op te lossen.

Door persoonlijk aandacht wennen de kinderen snel en voelen ze zich veilig en vertrouwd.

Zie ook mijn website: https://jennyskleinekring.nl/

 

Gastouder Francisca

Mijn naam is Francisca. Ik ben 38 jaar oud en moeder van een dochter van bijna 1,5 jaar.
Wij hebben een Spaanse waterhond genaamd Marley. Marley vindt kinderen helemaal leuk. Marley zal niet alleen gelaten worden met de kinderen. Wat ik mooi vind aan gastouder zijn is dat ik de zorg voor andere kinderen kan combineren met de zorg voor mijn dochter vanuit een huiselijke omgeving. Ook vind ik het super leuk om te zien dat daar dan vriendschappen ontstaan. Ik wil de kinderen graag een vertrouwde omgeving bieden waarin zij zichzelf kunnen en durven zijn.

 

Waarom de naam De Troetelbeertjes?

-          De Toetelbeertjes zijn er in alle kleuren van de regenboog. De regenboog staat voor acceptatie. Acceptatie van geloof, cultuur, geslacht en nog veel meer.
-          Ze hebben ieder een eigen karakter en zijn toch elkaars vriendje/vriendinnetje.
-          Ze spelen graag samen. Soms maken ze een beetje ruzie, maar dit weten ze altijd weer goed te maken.

 

© Kinderopvang Wageningen 2019