Kinderopvang WageningenPostbus 126, 6700 AC, Wageningen0317-412010informatie@kinderopvang-wageningen.nlhttp://www.kinderopvang-wageningen.nl/img/logo.png

Dagopvang (KDV)
Als ‘s ochtends de vaders en moeders zijn uitgezwaaid kan de dag op de groep beginnen. Een dag die gevuld is met samen spelen en nieuwe dingen ontdekken. Er is een vaste dagindeling voor eten, drinken en slapen, maar er wordt ook gezorgd voor afwisseling: we doen dingen samen, zoals knutselen, zingen, voorlezen en spelletjes maar natuurlijk is er ook ruimte om vrij te spelen. Ook gaan we iedere dag even naar buiten. Lekker buiten spelen in de tuin of bijvoorbeeld een wandeling maken naar de eendjes of naar de speeltuin. Al spelend, alleen of met elkaar, kan ieder kind zijn of haar persoonlijke en sociale vaardigheden ontwikkelen.

De kinderdagverblijven zijn gezellig en kindvriendelijk ingericht. Meubels en speelgoed zijn afgestemd op de leeftijd en ontwikkeling van de kinderen. Uiteraard voldoen meubilair en inrichting ook aan de wettelijke eisen.   


Groepen, groepssgrootte, pedagogisch medewerkers en invallers
In de regel zijn er op ieder kinderdagverblijf meerdere groepen. De samenstelling van deze groepen verschilt per dagverblijf. Er zijn groepen voor alleen baby's of alleen peuters. Maar er zijn ook groepen, waar kinderen van 0 tot 4 jaar samen in een groep zitten. Afhankelijk van de leeftijdsopbouw, beschikbare ruimte en aantal pedagogisch medewerkers varieert de groepsgrootte van 8 tot en met 16 kinderen.

Op elke groep werken minimaal 2 pedagogisch medewerkers. We zetten zoveel mogelijk vaste gezichten op de groepen in, maar soms moet inval ingezet worden. Hiervoor zijn op iedere locatie vaste invallers in dienst, die zoveel mogelijk de vaste groepsleiding bij vakantie of ziekte vervangen.  

© Kinderopvang Wageningen 2022