Kinderopvang WageningenPostbus 126, 6700 AC, Wageningen0317-412010informatie@kinderopvang-wageningen.nlhttp://www.kinderopvang-wageningen.nl/img/logo.png

Kindercentrum Kinderkunst
Niemeijerstraat 27 
6701 CL  Wageningen

Neem contact op

KDV 0 tot 4 jaar 
de Dijk en de Fontein 
0317-451300 

   

Wilt u langskomen

op de locatie?

Vraag hier een

rondleiding aan!

      locatiemanager    
 

Pedagogisch beleid

Kinderkunst

 

Linda Jochemsen
Locatiemanager

 

   

 


algemeen
pedagogisch beleid


algemeen
Kindercentrum Kinderkunst bestaat uit twee kinderdagverblijfgroepen, de Fontein en de Dijk. In beide groepen worden kinderen van 0-4 jaar opgevangen. 
De groepsruimtes zijn groot, waardoor we op maandag, dinsdag en donderdag groepen hebben van ongeveer 15 kinderen, met 3 medewerkers. Op woensdag en vrijdag zijn er per groep ongeveer 11 kinderen met 2 medewerkers.

Op Kinderkunst is hele dag opvang.

Karakteristiek voor onze locatie is de kleinschaligheid en de huiselijke sfeer in het prachtige monumentale pand aan de rand van het centrum. De groepen zitten in grote en lichte ruimten. De sfeer wordt vooral gekenmerkt door rust en gezelligheid. De tuin is ingericht met natuurlijke materialen. Er zijn paadjes om te fietsen, bosjes voor de kinderen om zich in te verstoppen en heuveltjes om op te rennen en af te glijden. Daarnaast heeft Kinderkunst een moestuin, waar medewerkers met de kinderen zaadjes planten, onkruid wieden en resultaat oogsten.
Er is een afwisselend dagprogramma met rust- en actieve momenten. De pm’s geven de structuur van de dag aan, waarbij er volop momenten zijn waarop de kinderen zelf kunnen kiezen wat ze willen doen. Bij een jong kind volgen we zoveel mogelijk het ritme dat het kind thuis ook heeft. Wel is het zo dat de situatie in een kinderdagverblijf anders is dan thuis. Het is opvang in een groep en dat betekent ook: zorgen dat álle kinderen voldoende aandacht krijgen.

Wat betreft het eten en drinken volgen we tot de leeftijd van 1 jaar zoveel mogelijk het ritme van het kind. Wel geldt dat er geen fles of hapje gegeven kan worden vóór 9.00u en na 17.00u. Meegegeven groentehapjes geven we tot de leeftijd van 1 jaar. Daarna gaat het kind in onze voedings- en eetschema’s mee.

pedagogisch beleid Kinderkunst
Er is een algemeen pedagogisch beleid dat geldt voor de hele organisatie; daarnaast is er ook  een pedagogisch beleid per locatie (zie linkje bij geel kader), waarin het eigen karakter van de locatie naar voren komt. Hieronder een korte indruk van het pedagogisch beleid op Kinderkunst.

Kinderen zijn nieuwsgierig. Onze visie is dat kinderen zich ontwikkelen doordat ze continu aan het ontdekken en uitproberen zijn. Het is de taak van ons – de pm’s -  om verschillende ontdekkingsmogelijkheden te creëren. We hebben oog voor wat voor ieder kind de volgende ontdekkings- of ontwikkelingsstap zou kunnen zijn en daar zoeken we de juiste inrichting en/of activiteiten bij. 

Aan creativiteit en sociale ontwikkeling van het kind wordt veel aandacht besteed. Regelmatig worden er door de kinderen samen kunstwerken gemaakt, bij voorkeur van “waardeloos” materiaal. Deze worden voor de ouders in de groepsruimte tentoongesteld en de foto’s en een verslagje worden via de app naar ouders toegezonden.

 

 

© Kinderopvang Wageningen 2022