Kinderopvang WageningenPostbus 126, 6700 AC, Wageningen0317-412010informatie@kinderopvang-wageningen.nlhttp://www.kinderopvang-wageningen.nl/img/logo.png

BSO Ons Huis
Harnjesweg 84b
6706 AV  Wageningen

Neem contact op

BSO 7 tot 9,5 jaar 
groepen: Escape en Binnenstebuiten  
0317-417036 

 

   

Wilt u langskomen

op de locatie?

Vraag hier een

rondleiding aan!

      locatiemanager Geerriska van Ommeren    
 

Pedagogisch beleid

Ons Huis

 

Marion van Leeuwen

Locatiemanager

   

 


 

algemeen
pedagogisch beleid

algemeen
BSO Ons Huis bestaat uit twee groepen voor kinderen van 7 tot 9,5 jaar, Binnenstebuiten en Escape genaamd.  De BSO bevindt zich in een gebouw dat ‘Ons Huis’ heet; aan de voorkant zit het wijkcentrum/stadsatelier en aan de achterkant de BSO. De kant van de BSO grenst aan een groot schoolplein dat door de BSO en de school gezamenlijk wordt gebruikt. Die school is de G.J. van den Brinkschool, waar we ook veel kinderen van hebben op de BSO. Behalve van de Van den Brinkschool komen er op Ons Huis kinderen van de Montessorischool, de Jozefschool en de Zwaneridder. De kinderen van de Brinkschool komen zelf via het schoolplein naar Ons Huis; de kinderen van de andere scholen worden door de groepsleiding opgehaald, bij voorkeur met de fiets en anders lopend. Dus probeer uw kind op de eigen fiets naar school te laten gaan.

Binnen zijn allerlei hoekjes waar kinderen kunnen chillen, lezen, spelletjes doen, knutselen, etc. We hebben ook plekken voor computerspelletjes en een Wii. Voor die spelletjes hebben we een inschrijfsysteem voor de kinderen en ze mogen er een beperkte tijd op.

Buiten hebben we het grote plein met onder andere twee vaste doeltjes en twee grote houten klim- en klautertoestellen. Daarnaast hebben we een tuin met gras, een trampoline, een boomhut, een zandbak, kleine moestuintjes en een schuur om al onze spullen in te bewaren.  Kortom, veel mogelijkheden voor buiten spelen!

Beide BSO-groepen hebben per dag plaats voor maximaal 24 kinderen. We hebben een ‘open deuren’ beleid. Dat wil zeggen dat de kinderen op hun eigen groep eten en drinken of verjaardagen vieren, maar daarnaast zelf mogen weten op welke groep zij gaan spelen.

Regelmatig zorgen we voor een cursus op locatie. Dat zijn dingen als theater, techniek, muziek, yoga, en wat we verder nog aan mogelijkheden bedenken. Op vrijdag kunnen BSO-kinderen deelnemen aan zwemlessen in de Bongerd; een busje rijdt de kinderen dan heen en weer.

Voor de schoolvakanties wordt er altijd een activiteitenprogramma gemaakt. Daar zitten veel uitjes bij, maar ook dingen als leren striptekenen, trommelen, e.d. door een professional. Ook activiteiten als bakken en koken vinden kinderen leuk om te doen in de vakantie.

Iedere groep heeft twee of drie vaste pedagogisch medewerkers. Op de drukke dagen (maandag, dinsdag en donderdag) werken er twee mensen per groep, op de rustiger dagen (woensdag en vrijdag) één per groep, of twee op de ene groep en één op de andere.

 

pedagogisch beleid 

Er is een algemeen pedagogisch beleid, dat geldt voor de hele organisatie; daarnaast is er ook een pedagogisch beleid per locatie (zie kader), waarin het eigen karakter van de locatie naar voren komt. Hieronder een korte indruk van het pedagogisch beleid op Ons Huis.

We streven ernaar elk kind een plaats te bieden waar het zichzelf kan zijn en sociale contacten kan opbouwen met de andere kinderen. We zorgen voor een warme sfeer opdat kinderen zich thuis en veilig voelen op de BSO. Punten die we belangrijk vinden in de omgang met de kinderen:

-       dat kinderen plezier hebben.

-       een veilige en respectvolle sfeer creëren, door kinderen aandacht te geven en duidelijke regels af te spreken.

-       kinderen denken mee over hoe het gaat op de groep, zoals het verzinnen van activiteiten en soms ook het bedenken van regels voor de groep.

© Kinderopvang Wageningen 2022