Kinderopvang WageningenPostbus 126, 6700 AC, Wageningen0317-412010informatie@kinderopvang-wageningen.nlhttp://www.kinderopvang-wageningen.nl/img/logo.png

Sport BSO de Bongerd
Bornsesteeg 2 B
6708 PE Wageningen

Neem contact op

BSO 7 plus
06-25390224 (bereikbaar op ma,  di en do middag)

   

Wilt u langskomen

op de locatie?

Vraag hier een

rondleiding aan!

        
 

Pedagogisch beleid

Sport BSO

 

Linda Jochemsen
Locatiemanager

 

 

algemeen
pedagogisch beleid

algemeen
De Sport BSO bestaat uit één stamgroep van 20 kinderen van 7 t/m 12 jaar. De Sport BSO is open op maandag, dinsdag en donderdag, in de schoolweken. In de vakanties kunnen de kinderen terecht op één van onze andere BSO´s.

We hebben het beleid dat kinderen één dag per week op de Sport BSO zitten; de eventuele andere dagen zitten ze op een BSO die aan hun school gekoppeld is.

sportbsoDe Sport BSO heeft als basis het clubhuis van atletiekvereniging Pallas, op sportpark de Bongerd. Daar wordt de middag gestart: even bijkomen, kletsen, wat eten en drinken, omkleden en daarna sporten. Van 16.00u tot 17.00u is het gezamenlijke sportuur, waar ieder kind dat op de Sport BSO zit aan meedoet. Om 17.00u keren we weer terug naar het clubhuis, en daar worden de kinderen  opgehaald door hun ouders. Tussen 17.00u en 18.15u kan er van alles gedaan worden: lezen, een spelletje doen, buiten spelen, etc. Er wordt een breed en wisselend programma van verschillende sporten en spellen aangeboden zoals tennis, hockey, basketbal, slagbal, midgetgolf en natuurlijk het gebruik van de atletiekbaan met onder andere hardlopen en speerwerpen. Soms bieden we zelf de sport aan, en op andere momenten werken we samen met plaatselijke sportverenigingen. We kunnen altijd gebruik maken van het grote grasveld achter het zwembad, en we gaan ook regelmatig naar de ‘Blauwe Bergen’ in Noordwest, een leuke plek om lekker buiten sport en spel te beoefenen. We maken gebruik van de Tarthorst sportzaal voor binnensporten, en bij slecht weer kunnen we daar naar toe uitwijken. Een andere optie bij slecht weer is dat we dan een spelletjesprogramma binnen doen, in het clubbuis.

Er werken twee vaste pedagogisch medewerkers – een man en een vrouw - op de groep, iedere dag dat de Sport BSO open is.

Voor de Sport BSO heeft uw kind nodig:

  • sportkleren en –schoenen; een set voor buiten en een set voor binnen. U weet van te voren welke kleren uw kind nodig heeft, want het programma staat in de maandelijkse nieuwsbrief van de Sport BSO.

  • speciale materialen: in de meeste gevallen kunnen we gebruik maken van spullen die sportverenigingen hebben als we bij hen zijn, en ook hebben we zelf sportmaterialen. Enkele dingen zijn echter persoonlijk, zoals een bitje dat verplicht is voor iedereen die hockeyt, ook al is het voor een paar keer. Die dient u zelf aan te schaffen; dat kan bij Intersport Winners. De kosten zijn ongeveer 5 euro.

pedagogisch beleid 
Er is een algemeen pedagogisch beleid, dat geldt voor de hele organisatie; daarnaast is er ook  een pedagogisch beleid per locatie (zie kader), waarin het eigen karakter van de locatie naar voren komt. Hieronder een korte indruk van het pedagogisch beleid op de Sport BSO.

De Sport BSO biedt kinderen na school een omgeving waar ze zichzelf kunnen zijn en zich middels sport en spel kunnen ontwikkelen in hun vrije tijd. Niet de sportprestatie, maar het kind en de sportbeleving staan centraal. We zien sport als middel om de ontwikkeling van het kind te stimuleren. Het gaat om met elkaar op een gezonde wijze bezig te zijn, voor elk kind op een bij hem of haar passend niveau.

Sport en spel is goed voor de sociaal-emotionele ontwikkeling van kinderen. Ze leren samenspelen, krijgen te maken met wedstrijdelementen als winnen en verliezen, leren omgaan met teleurstellingen, elkaar te motiveren, etc. Ons motto is: we doen allemaal ons best en kunnen tegen ons verlies!

We betrekken de kinderen ook bij dagelijkse activiteiten als fruit wassen, crackers smeren, opruimen, etc. Daar leren kinderen van hoe je die activiteiten uitvoert en dat we samen de zorg voor die taken dragen.

© Kinderopvang Wageningen 2022