Kinderopvang WageningenPostbus 126, 6700 AC, Wageningen0317-412010informatie@kinderopvang-wageningen.nlhttp://www.kinderopvang-wageningen.nl/img/logo.png

BSO de Buitenplaats
Hendrikweg 14b
6703 AW Wageningen

Tel. 06 83503777 (de Boskabouters)
Tel. 06 51085317 (de Woudlopers)

Neem contact op

Groepsindeling
4 plus: de Boskabouters
7 plus: de Woudlopers


Wilt u langskomen

op de locatie?

Vraag hier een

rondleiding aan!

             

locatiemanager Geerriska van Ommeren

Pedagogisch beleid

de Buitenplaats


Algemeen

De Buitenplaats biedt buitenschoolse opvang en bevindt zich onder één dak met het natuureducatiecentrum het Groene Wiel aan de Hendrikweg in Wageningen.

Schoolkoppelingen
Buitenschoolse opvanglocatie de Buitenplaats biedt opvang voor maximaal 40 kinderen van 4 tot 12 jaar. De BSO-groepen zijn gekoppeld aan de G.J. van den Brinkschool en aan de Vrije School de Zwanenridder.

Opvangmogelijkheden in de vakantie
Tijdens schoolvakanties organiseren wij vakantieopvang op een van de andere locaties binnen de wijk: Pipeloi, Ons Huis of Het Melkhuisje. De Buitenplaats is tijdens vakanties gesloten. Wilt u alleen gebruik maken van vakantieopvang? Bekijk dan de locaties Pipeloi, Ons Huis en Het Melkhuisje en vraag een rondleiding aan.

Het programma
De BSO groepen werken nauw samen met natuureducatiecentrum het Groene Wiel. Door deze samenwerking ontstaat er, naast het reguliere BSO-programma, een inspirerend aanbod van educatieve activiteiten in de natuur. Naast de inzet van vaste pedagogisch medewerkers zal er bij projecten een medewerker van het Groene Wiel aanwezig zijn. Samen dragen zij zorg voor een uitdagend dagprogramma.

Gezien de geweldige mogelijkheden die deze locatie biedt maken de kinderen veel gebruik van de prachtige natuur van de uiterwaarden, het trappetjesbos, en het Arboretum die op loopafstand van de BSO gelegen is. Er blijft altijd voldoende ruimte om lekker zelf te spelen. Binnen of buiten, want de Buitenplaats heeft een prachtige, groene tuin die wordt onderhouden door het natuurcentrum. De kinderen helpen bij het onderhouden van de tuin en het bijhouden van het groente- en kruidentuintje.

Pedagogisch beleid
Kinderopvang Wageningen heeft een algemeen pedagogisch beleid. Lees er hier meer over.

© Kinderopvang Wageningen 2022