Kinderopvang WageningenPostbus 126, 6700 AC, Wageningen0317-412010informatie@kinderopvang-wageningen.nlhttp://www.kinderopvang-wageningen.nl/img/logo.png

BSO het Groene Wiel

Hendrikweg 14b
6703 AW Wageningen

Tel. 06 83503777 (Bergkristallen)
Tel. 06 51085317 (Zonnestenen)

e-mail

BSO groepen:
4 plus: de Bergkristallen
7 plus: de Zonnestenen

 


Wilt u langskomen

op de locatie?

Vraag hier een

rondleiding aan!

             

locatiemanager Geerriska van Ommeren

pedagogisch beleid

het Groene Wiel


Algemeen
Het Groene Wiel biedt buitenschoolse opvang en is onderdeel van kindercentrum Schateiland. Het Groene Wiel bevindt zich onder één dak met het gelijknamige natuureducatiecentrum aan de Hendrikweg.

Schoolkoppelingen
Buitenschoolse opvanglocatie Het Groene Wiel biedt opvang voor maximaal 40 kinderen van 4 tot 12 jaar. De BSO-groepen zijn gekoppeld aan de G.J. van den Brinkschool en aan de Vrije School de Zwanenridder.

Opvangmogelijkheden in de vakantie
Tijdens schoolvakanties organiseren wij vakantieopvang op een van de andere locaties binnen de wijk: Pipeloi, Ons Huis of Het Melkhuisje. Het Groene Wiel is tijdens vakanties gesloten. Wilt u alleen gebruik maken van vakantieopvang? Bekijk dan de locaties Pipeloi, Ons Huis en Het Melkhuisje en vraag een rondleiding aan.

Het programma
De BSO groepen werken nauw samen met natuureducatiecentrum Het Groene Wiel. Door deze samenwerking ontstaat er, naast het reguliere BSO-programma, een inspirerend aanbod van educatieve activiteiten in de natuur. Naast de inzet van vaste pedagogisch medewerkers van Kindercentrum Schateiland zal er bij projecten een medewerker van het Groene Wiel aanwezig zijn. Samen dragen zij zorg voor een uitdagend dagprogramma.

Gezien de geweldige mogelijkheden die deze locatie biedt maken de kinderen veel gebruik van de prachtige natuur van de uiterwaarden, het trappetjesbos, en het Arboretum die op loopafstand van de BSO gelegen is. Er blijft altijd voldoende ruimte om lekker zelf te spelen. Binnen of buiten, want Het Groene Wiel heeft een prachtige, groene tuin die wordt onderhouden door het natuurcentrum. De kinderen helpen bij het onderhouden van de tuin en het bijhouden van het groente- en kruidentuintje.

Pedagogisch beleid
Kinderopvang Wageningen heeft een algemeen pedagogisch beleid. Lees er hier meer over.

© Kinderopvang Wageningen 2022