kindercentrum het Klokhuis
Piet Bakkerstraat 1-3 en 5-7
6708 SW Wageningen
KDV 0 tot 4 jaar
0-1 jaar Bellefleur 0317-450404
1-2 jaar Bloesem 0317-450404
2-4 jaar Stampertjes 0317-763722
BSO 4 tot 13 jaar
4-7 jaar Sterappels 0317-450404
7+ jaar Fiesta 0317-763722
Wilt u langskomen op de locatie? |
![]() |
|||
|
Geerriska van Ommeren Locatiemanager |
algemeen
dagopvang kdv
buitenschoolse opvang bso
pedagogisch beleid
kinderdagopvang
Voor kinderdagopvang beschikken de groepen over lichte groepsruimten, die ruim van opzet zijn. De babygroep, Bellefleur is het kleinst, en helemaal afgestemd op baby’s. De ruimte van Bloesem ligt pal naast Bellefleur en beide ruimtes zijn middels openslaande deuren met elkaar in verbinding te brengen. Op rustigere dagen en rustige momenten op de dag geven we de kinderen van Bellefleur en Bloesem de ruimte om bij elkaar op de groep te kunnen spelen. De Stampertjes hebben hun groepsruimte in het naastgelegen pand. De peuters beschikken over een prachtige, ruime en uitdagende groepsruimte met verschillende speelmogelijkheden waaronder een speelhuisje met glijbaan. De binnenruimte is voorzien van verschillende speelhoeken zoals een huishoek, bouwhoek en leeshoek, waarin we ook aandacht hebben voor voorlezen.
We laten kinderen al op jonge leeftijd kennismaken met lezen en voorgelezen worden. Boekstart, in samenwerking met de BBLTHK, helpt ons hierbij om de taalontwikkeling bij jonge kinderen verder te stimuleren.
Aan een lange tafel kan samen worden gegeten en geknutseld. Ook een slaapkamer ontbreekt natuurlijk niet. De ruimtes zijn fris geschilderd in appelkleurtjes. Naast het spelen op de groep en in onze tuin, gaan we er graag op uit. Soms voor een boodschap, of naar de BBLTHK, maar ook een uitstapje naar de boerderijen in het naast gelegen Binnenveld behoort tot de mogelijkheden.
Op het Klokhuis is zowel hele als halve dagopvang mogelijk.
buitenschoolse opvang
De BSO bestaat uit drie groepen. Er is er genoeg te doen op BSO het Klokhuis. Bouwen met Kapla, buiten spelen op het grote schoolplein of in de BSO-tuin, of, als je bij de sloot mag, waterbeestjes bekijken of spelen met het vlot. Er kan gelezen en geknutseld worden. Bij de Sterappeltjes hebben we vier ruimtes tot onze beschikking. In iedere ruimte zijn andere speelmaterialen zodat de verschillende ontwikkelingsgebieden aan bod komen.
pedagogisch beleid van de locatie
Er is een algemeen pedagogisch beleid, dat geldt voor de hele organisatie; daarnaast is er ook een pedagogisch beleid per locatie (zie kader), waarin het eigen karakter van de locatie naar voren komt. Hieronder een indruk van het pedagogisch beleid van het Klokhuis.
Het beleid van het Klokhuis is gebaseerd op ontwikkelingsgericht werken met de methode Startblokken. De pedagogisch medewerkers volgen de kinderen in hun belevingswereld en begeleiden en stimuleren door activiteiten hierop af te stemmen. Bij iedere activiteit wordt gekeken naar het doel waarom we een activiteit aanbieden.
De pedagogische accenten in de omgang met de kinderen:
- We bieden kinderen een betekenisvol activiteiten aanbod in een afwisselende, uitdagende en rijke speelomgeving. Dat doen we door het werken met thema’s. We zetten thema’s breed in om van alles met de kinderen te ondernemen
- We geven aandacht aan de eigenheid van kinderen.
- We zorgen dat kinderen zich emotioneel veilig en vertrouwd voelen zodat ontwikkeling en ontplooiing van kinderen goed op gang komt en kinderen als vanzelfsprekend op onderzoek uitgaan om de wereld te ontdekken.
- We zijn betrokken bij al onze kinderen en hun ouders.
- We bieden een fijne en huiselijke sfeer op onze stamgroepen.
- Met de kinderen in de BSO gaan we bijvoorbeeld bakken en koken of samen het kindercentrum versieren. In de uitgebreide keuken van de BSO laten we de kinderen kennismaken met allerlei kooktechnieken en onbekende eetgewoonten. Dit is een van de manieren om kinderen te leren om goed samen te werken.
- We houden rekening met de individuele behoeften en het ontwikkelingsniveau van elk kind en we besteden extra aandacht aan kinderen met een ontwikkelingsachterstand.
- D.m.v. grote en kleine groepsactiviteiten stimuleren we de sociale ontwikkeling van kinderen en leren hen om rekening met elkaar te houden.
- We leren kinderen respect te hebben voor elkaar.
- We stimuleren ervarend leren. Bijvoorbeeld als kinderen onderling elkaars grenzen uitproberen, geven we ze wel de tijd om zelf uit te vinden op welke manier ze hier het beste op kunnen reageren, zodat ze zelf leren om conflicten op te lossen.