Kinderopvang WageningenPostbus 126, 6700 AC, Wageningen0317-412010informatie@kinderopvang-wageningen.nlhttp://www.kinderopvang-wageningen.nl/img/logo.png

Tienercentrum het Melkhuisje 
Churchillweg 39
6707 JB Wageningen 

Neem contact op

BSO 9,5 -12 jaar  
Afterparty 9,5 - 12 jaar
Chill out 9,5 - 12 jaar
0317-412138

 

   

Wilt u langskomen

op de locatie?

Vraag hier een

rondleiding aan!

      locatiemanager Geerriska van Ommeren    
 

Pedagogisch beleid

het Melkhuisje

 

Marion van Leeuwen

Locatiemanager

   


 


algemeen
pedagogisch beleid

algemeen

BSO het Melkhuisje biedt opvang aan kinderen in de leeftijd van 9 - 13 jaar. We zitten op de begane grond van het Melkhuisje. De naam Melkhuisje komt van het oorspronkelijke gebruik van het pand: het was het kantoor van de melkfabriek.

Er zijn twee groepen: Afterparty voor de jongste kinderen (9- en 10-jarigen ongeveer) en Chill Out (ongeveer 11- en 12-jarigen). De groep Afterparty bestaat uit maximaal 24 kinderen per dag, de groep Chill Out uit 12 kinderen.

Uitgangspunt is dat de kinderen zelfstandig van school naar het Melkhuisje komen. Als ze aangekomen zijn, melden ze zich aan bij hun eigen groep.

Ze drinken en praten eerst wat op hun eigen groep en daarna kunnen ze kiezen waar en wat ze gaan doen. Er is een ruimte met een poolbiljart en een tafeltennistafel, er zijn computers, er zijn allerlei gezelschapsspelen en er is veel knutselmateriaal. Er zijn ook zithoeken waar kinderen lekker kunnen chillen.

Buiten is er ook van alles te  doen: er is een groot plein met twee doelen en twee korven. Er wordt met name heel veel gevoetbald! Verder is er een trampoline, een footpool, een boomhut en een moestuin.   

Voor de schoolvakanties wordt er altijd een activiteitenprogramma gemaakt. Daar zitten uitjes bij, maar ook dingen als Expeditie Robinson of Wie is de Mol, dat we op de locatie spelen. Bakken en koken zijn ook activiteiten die erg in trek zijn bij de kinderen. Regelmatig doen ze dan zelf eerst de boodschappen: zo leren ze dat ook!

Op de drukkere dagen (maandag, dinsdag en donderdag) werken er twee pedagogisch medewerkers op Afterparty en één op Chill Out. Op de rustiger dagen (woensdag en vrijdag) gaan de twee groepen samen en kan er vaak met één pedagogisch medewerker gewerkt worden.

 

pedagogisch beleid
Er is een algemeen pedagogisch beleid, dat geldt voor de hele organisatie; daarnaast is er ook een pedagogisch beleid per locatie (zie kader), waarin het eigen karakter van de locatie naar voren komt.

Hieronder een korte indruk van het pedagogisch beleid op het Melkhuisje. Op het Melkhuisje proberen we aan te sluiten bij wat er bij de kinderen leeft en bij wat zij graag willen ondernemen in hun vrije tijd. Een prettige sfeer en ontspanning staan daarbij hoog in het vaandel.
Ons doel is dat kinderen zich thuis voelen en ervaren dat ze allemaal welkom zijn.
Punten die we belangrijk vinden in de omgang met de kinderen zijn:

  • we zijn er op gericht dat kinderen een positief zelfbeeld ontwikkelen en respect hebben voor zichzelf en voor elkaar. Dit doen we d.m.v. duidelijke gedragsregels, zoals elkaar uit laten praten en niemand buitensluiten. We betrekken de kinderen bij het opstellen van de gedragsregels. 
  • we stimuleren kinderen om samen te werken, maar ook om hun eigen interesses te ontwikkelen. 
  • we zorgen dat het activiteitenaanbod voldoende uitdaging biedt. 
  • we ondersteunen kinderen bij het weerbaar worden, onderhandelen en conflicten oplossen. 
© Kinderopvang Wageningen 2022