Kinderopvang WageningenPostbus 126, 6700 AC, Wageningen0317-412010informatie@kinderopvang-wageningen.nlhttp://www.kinderopvang-wageningen.nl/img/logo.png

Zwem BSO
Bornsesteeg 4                        
6708 PE Wageningen  Zwemles in BSO tijd

Voor kinderen vanaf 4 jaar verzorgen wij op vrijdagmiddag in BSO tijd de mogelijkheid voor het volgen van zwemlessen voor het A-diploma. 
Uw kind gaat vanuit school naar de eigen bso locatie en wordt ‘s middags naar de Bongerd in Wageningen gebracht onder begeleiding van één van onze vaste medewerkers. Na het zwemmen wordt uw kind weer naar de eigen bso teruggebracht.
Graag willen we benadrukken dat de zwem BSO alleen kan worden afgenomen in combinatie met de reguliere BSO op de vrijdag en dat de school uiterlijk om 14:00 uur uit moet zijn. Is school later uit dan 14:00 uur, dan is het niet haalbaar om op tijd te starten met de zwemles.

samenwerking Kinderopvang Wageningen en zwembad de Bongerd
De zwemlessen worden verzorgd door gekwalificeerde instructeurs van zwembad de Bongerd.
Tijdens het vervoer van en naar het zwembad en voor en na de zwemlessen in het zwembad worden de kinderen begeleid door een Pedagogisch medewerker van Kinderopvang Wageningen.

de zwemlessen van zwembad de Bongerd
Op de website van het zwembadkunt u lezen hoe de zwemlessen zijn opgebouwd. We raden u aan hiervan kennis te nemen, voordat u uw kind bij de zwem BSO aanmeldt.

Let op! De zwemlessen op vrijdag duren 45 minuten in plaats van de reguliere les van 1 uur. Vragen en opmerkingen over de zwemlessen zelf dienen rechtstreeks met het zwembad te worden opgenomen.
Er zijn geregeld kijkdagen, zodat u de vorderingen van uw kind kunt volgen. Meer informatie hierover kunt u krijgen bij het zwembad.

afzwemmen
Eén maal per 4 weken is er gelegenheid tot afzwemmen voor het A-diploma. U wordt hierover vooraf via een briefje door het zwembad geïnformeerd.

aanmelden
U kunt zich aanmelden voor de zwem BSO bij de afdeling plaatsingen van Kinderopvang Wageningen. U wordt dan op de wachtlijst geplaatst. Het aantal plaatsen bij de zwem-bso is echter beperkt, we adviseren u daarom uw kind ook bij het zwembad voor zwemlessen in te schrijven. Op het moment dat uw kind aan de beurt is, wordt er contact met u opgenomen door de afdeling plaatsingen en krijgt u van ons een aanmeldingsformulier voor het zwembad toegestuurd. Met dit formulier kunt u zich bij het zwembad aanmelden. U krijgt dan van het zwembad alle benodigde informatie over de lesmethode, lessenkaart, regels en afspraken.

alles op een rij

  • Wat? zwemles tot diploma A in bso tijd. De zwemlessen duren 3 kwartier.
  • Waar? zwembad de Bongerd in Wageningen
  • Wanneer? op vrijdagmiddagen in schoolweken
  • Voor wie? voor bso-kinderen vanaf 4 jaar
  • Groepsgrootte? Tussen de 8 en 12 deelnemers per zwemgroep
  • Kosten ? Kinderopvang Wageningen: reguliere bso-kosten; kosten zwembad de Bongerd: zie website van het zwembad
  • Let u op de voorwaarden van het zwembad betreffende de geldigheidsduur van de leskaart en de wijze van afmelden voor een zwemles.
  • Geen zwemles op Goede Vrijdag en de vrijdag na Hemelvaart.

Heeft u een vraag over de Zwem-BSO? Neem contact met ons op.

© Kinderopvang Wageningen 2022